23 Mart 2008 Pazar

kumpir-Akdeniz mitfagi


350-450 gr yıkanmış patatesler.
Tereyağ,
kaşar,
tuz,
sosis,
turşu,
bezelye,
mısır,
zeytinler Amerikan salatsı,
mantar,
brokoli,
ton balığı
italyan salatası,
acılı ezme,
colesow,
kısır

Fırında pişirdiğimiz ( 1 Saate yakın )patatesleri ortadan ikiye ayırarak keselim.İçerisine az tereyağı az tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştıralım.Püre haline geldikten sonra malzemelerimizi lezzet seçimize gore belirleyip ilave edelim.

Servis Önerileri:
Servis yapmadan önce üzerine ketçap, mayonez veya özel sosları ilave ederek yanına bir adet kaşık peçete ve ek tuz ile beraber gözede hoş gelecek bir şekilde servis yapalım.
Kumpir işi ustalıkve tecrube gerektiğinden dolayı döner, lahmacun ve hamburger gibi ürünlerden farklıdır.Evimizde yapıyor isek kumpirmizi çok önemli değildir.İşyerinizde müşterinize sunmayı düşünüyoranız özel fırını gereklidir bu bakımdan mutlaka bu işi iyi bilen tecrübeli kişiden eğitim alınız.

bulgar mutfagi

Etli Pilav Tarifi
Malzemeler

* 5 çorba kaşığı rende beyaz peynir
* 300 gr. pirinç
* Tuz
* 500 gr. et suyu
* 1 çorba kaşığı kırmızı biber
* 300 gr.Kuzu Kuşbaşı
* 200 gr.Kuru Soğan
* 100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı


Tarif Bilgileri
Kategori: Bulgar Mutfağı
Puanı: 4
Tarifi Yazdır

Yapılışı

Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene
kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber
ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün
ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak
pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın.
Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)

Makarna - pilav
Kanaloni


6
kişilik


55 dakika

İtalya

Malzemeler

300 gr lazanya
400 gr kıyma
150 gr kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
1 diş sarmısak
3 domates
2 soğan
Tuz, karabiber












Bir adet soğanı soyduktan sonra ince ince doğrayın. Yarım fincan sıvı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun ve içine salça ilave edip biraz karıştırın. Domatesleri parçalayıp salçaya katın, 1 dakika daha karıştırdıktan sonra 5 su bardağı su katın. Yavaş yavaş kaynatarak 20-25 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber, bir diş ezilmiş sarmısağı kattıktan sonra sosu mikserle iyice ezin ve süzgeçten geçirin (domates sosu çorba kıvamında olmalıdır).

İnce doğranmış soğanları yarım fincan yağda pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıyma ilave edin. 5-10 dakika daha pişirin ve domates sosun dörtte birini ilave edip karıştırın. 5-10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ezilmiş bir diş sarmısağı kattıktan sonra yemeğiniz içi hazır olur.

Lazanyaları bol kaynar suda 2-4 dakika arası, yumuşayana kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün (tamamen pişirilmeyin). Bir fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. Her lazanya yaprağının içine biraz iç koyarak 2,5-3 cm çapında sarıp tepsiye yerleştirin (18 adet sarılmış kanaloni yapacaksınız). Kanalonilerin üzerine domates sosun hepsi dökün ve üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Orta ısıdaki fırına vererek 30-35 dakika, üstü kızarana kadar pişirin. Her tabağa üç adet kanaloni koyarak, üzerine sosundan döküp sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Италиянска кухня-Italya mutfaga


Cappucino’lu Kalpler


6
kişilik


30 dakika

İtalya

Malzemeler

1 yemek kaşığı cappucino
1 yumurta
1 yumurta sarısı
125 gr şeker
1 paket vanilya
50 gr parça çikolata
200 gr badem (soyulmuş)
1 yumurta beyazı
60 gr pudra şekeri
Tane kahve

Bir yumurta, yumurta sarısı (bu arada yumurta beyazını saklayın), şeker, cappucino ve çikolata parçalarını bir kaba koyup, hamur haline getirinceye kadar yoğurun. Bademleri iyice dövüp, hamura katın. Ardından hamurun üzerine biraz un serpip, hamuru kaseden çıkarın ve unlanmış bir alanda 1 cm. kalınlığında olacak şekilde yayın. Bu esnada hamurun yapışmaması için sık sık unlayın. Ardınan kalp kalıplarıyla kurabiyeleri oluşturun ve yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 35 dakika kadar pişirin. Pişirme esnasında yumurta beyazına azar azar pudra şekeri katarak iyice çırpın. Kurabiyeler fırından çıkarır çıkmaz bu karışımı üzerlerine eşit oranda sürün ve soğumaya bırakın. Kurabiyeleri kahve taneleri ve çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz.

spageti


Makarna - pilav
Bolonyez Soslu Spagetti


8
kişilik


50 dakika

İtalya

Malzemeler

400 gr kıyma
640 gr spagetti
160 gr kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
2 soğan
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber












Soğanı soyup ince ince doğrayın, domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kıydığınız soğanları sıvı yağda pembeleştirin, kıyma ilave edin ve beş dakika kavurun. Domates salçası ve bir çay kaşığı şekeri koyup biraz daha kavurun. İki su bardağı su, tuz ve baharat demetini ilave edin, 25-30 dakika az ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Sarmısakları atın ve tadına bakın.

Makarnayı servise yakın bir zamanda pişirmelisiniz. Bir tencereye 5-6 litre (25 su bardağı) su koyun, tuz ve birkaç damla sıvı yağ ilavesiyle ateşe koyun. Su kaynamaya başlarken spagetti'yi atın ve ara ara karıştırarak 8-10 dakika (kalınlığına ve kalitesine göre) pişirin. Pişip pişmediği tadarak kontrol edebilirsiniz. Makarnanın lapalaşmaması için fazla pişmemesi gerekir. Piştiği zaman, biraz soğuk su ilave edip süzün. Tencerede tereyağını eritin, üzerine süzgeçteki spagetti'yi koyup karıştırın. Bir kenarde kaşar peynirini rendeleyip ayrı bir servis kabına koyun, bolonyez sosla beraber servis edin.

Güllaç (4-6 Kişilik)

Güllaç (4-6 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 paket güllaç
250 gram dövülmüş ceviz
Çeyrek çay bardağı gül suyu


Yemeğin Tarifi
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Турска кухня-Turk mutfaga - Kebab



Gelin Kebabı (4 Kişilik)

Gelin Kebabı (4 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu


Yemeğin Tarifi
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın.
Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.

Турска кухня-Turk mutfaga


Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik tarif tarifi Malzemeler
1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Süsleme için: Kruton Ekmek


Yemeğin Tarifi
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz.

19 Mart 2008 Çarşamba

Kokteyl "Kahve"


Malzeme:
1su bardag sut
1tatli kasigi cozulur kahfe
30ml. likyor"beylis"
1yumurta
3tatli kasigi seker
servis yaparken kulanacagimiz bardak Old fashioned
yapilisi:
Seker ve yumurtayi cirpin'cozulur kahfeyi ekledikten sonra iyice cirpin.Cok ince daha once kaynatiginiz sutu ekleyin ve dikatlice cirpin.birakin iligincaya kadar sogusun .Likyoru eklediktensonra bardaklara paylastirin ve icine 1-2 tane buz koyun
Afiyet olsun

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. прясно мляко (3.2%)
1 ч.л. разтворимо кафе
30 мл ликьор "Бейлис"
1 яйце
3 ч.л. захар
ЧАША
Олд фешънд (Old fashioned) Олд фешънд (Old fashioned)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцето със захарта, добавете разтворимото кафе и разбъркайте много добре. Добавете на тънка струйка предварително кипнатото мляко като внимателно разбърквайте. Оставете да се охлади. Добавете ликьора и разлейте по чашите като добавете 1-2 кубчета лед.

kokteyl



Коктейл GARIBALDI
ПРОДУКТИ
7/10 пресен портокалов сок
3/10 Bitter Campari
резен червен портокал (tarocco blood orange)
Коктейла е наречен на името на италианския национален герой Джузепе Гарибалди (1807-1882). През май 1860 година, по време на италианската война за независимост, той стъпва на бреговете на Сицилия начело на армия от 1100 човека. Резена червен портокал и червения цвят на кампарито напомнят за отличителния елемент на тяхната униформа – червените ризи.





ПРОДУКТИ
Коктейл BUCK’S FIZZ
6/10 охладено шампанско
4/10 пресен портокалов со
Коктейла е известен още и под името Mimosa. Създаден е през 1921 година от Mr McGarry, барман в лондонския Buck's Club.

15 Mart 2008 Cumartesi


Ubiquitous on brunch menus, this Champagne cocktail is lower in alcohol than most other mixed drinks.
Ingredients:

1 Tbs. triple sec

2 Tbs. fresh orange juice

4 fl. oz. Champagne or sparkling wine

1 orange wheel for garnish (optional)
Directions:

Pour the triple sec, orange juice and Champagne into a Champagne flute. Stir briefly. Add the orange wheel. Serves 1.

Adapted from Williams-Sonoma Guides, The Bar Guide, by Ray Foley (Time-Life Books, 1999).


Acetaia Malpighi Tradionale Vinegar

Prepare yourself for an extraordinary taste experience. Malpighi Tradizionale represents a supreme achievement in the art of balsamic vinegar making. This highly-rated balsamic is barrel aged for 12 years, producing an elixir with a dense, syrup-like consistency, complex aroma and intensely rich flavor. So concentrated and precious, it's best used sparingly and reserved for special tasting—sampled with cheeses, sprinkled on berries, drizzled over grilled foods or rich pasta dishes. Made by the family-owned Acetaia Malpighi, it qualifies as a true aceto balsamico tradizionale, aged according to ancient methods and certified by the Consortium of Modena. This is an exceptional gift for friends who appreciate the finest in foods. 3.38 fl. oz.

Торта Сахер


Торта Сахер

Оригиналната рецепта на торта Сахер е добре пазена в тайна. Тук Ви представяме рецепта, която е близка до оригинала.

Необходими продукти:
4 яйца
200 г захар
280 г брашно
180 г маргарин
125 мл прясно мляко
1 ванилия
1 шишенце лимонова есенция
1 бакпулвер
150 г шоколад за готвене
200 г мармалад от кайсии
За глазурата:
200 г захар
125 мл вода
150 г шоколад за готвене

Начин на приготвяне:
1. Разтопете шоколада във фурната при 120 градуса. Разбийте белтъците на сняг. В отделен съд смесете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата есенция и маргарина и ги разбийте на пяна; накрая добавете мекия шоколад.
2. В отделен съд смесете брашното с бакпулвера. Прибавете бавно млякото, като разбивате с най-слабата степен на миксера. Внимателно добавете белтъците, така че тестото да остане пухкаво. Изсипете го в намаслена форма за торта с диаметър 22 – 24 см и печете 45 – 50 минути при температура 170 – 180 градуса.
3. Разделете изстиналата торта на две части. Затоплете леко мармалада и намажете добре двете части, съединете ги и намажете тортата и отстрани.
4. За да приготвите глазурата, оставете водата и захарта да заврат; разтопете шоколада на водна баня и го добавете при непрекъснато бъркане. Излейте топлата глазура върху тортата и я оставете да изстине и да се втърди.