23 Mart 2008 Pazar

spageti


Makarna - pilav
Bolonyez Soslu Spagetti


8
kişilik


50 dakika

İtalya

Malzemeler

400 gr kıyma
640 gr spagetti
160 gr kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
2 soğan
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber












Soğanı soyup ince ince doğrayın, domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kıydığınız soğanları sıvı yağda pembeleştirin, kıyma ilave edin ve beş dakika kavurun. Domates salçası ve bir çay kaşığı şekeri koyup biraz daha kavurun. İki su bardağı su, tuz ve baharat demetini ilave edin, 25-30 dakika az ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Sarmısakları atın ve tadına bakın.

Makarnayı servise yakın bir zamanda pişirmelisiniz. Bir tencereye 5-6 litre (25 su bardağı) su koyun, tuz ve birkaç damla sıvı yağ ilavesiyle ateşe koyun. Su kaynamaya başlarken spagetti'yi atın ve ara ara karıştırarak 8-10 dakika (kalınlığına ve kalitesine göre) pişirin. Pişip pişmediği tadarak kontrol edebilirsiniz. Makarnanın lapalaşmaması için fazla pişmemesi gerekir. Piştiği zaman, biraz soğuk su ilave edip süzün. Tencerede tereyağını eritin, üzerine süzgeçteki spagetti'yi koyup karıştırın. Bir kenarde kaşar peynirini rendeleyip ayrı bir servis kabına koyun, bolonyez sosla beraber servis edin.

Hiç yorum yok: