.

23 Mart 2008 Pazar

Турска кухня-Turk mutfaga


Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik tarif tarifi Malzemeler
1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Süsleme için: Kruton Ekmek


Yemeğin Tarifi
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi