23 Mart 2008 Pazar


Makarna - pilav
Kanaloni


6
kişilik


55 dakika

İtalya

Malzemeler

300 gr lazanya
400 gr kıyma
150 gr kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
1 diş sarmısak
3 domates
2 soğan
Tuz, karabiber












Bir adet soğanı soyduktan sonra ince ince doğrayın. Yarım fincan sıvı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun ve içine salça ilave edip biraz karıştırın. Domatesleri parçalayıp salçaya katın, 1 dakika daha karıştırdıktan sonra 5 su bardağı su katın. Yavaş yavaş kaynatarak 20-25 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber, bir diş ezilmiş sarmısağı kattıktan sonra sosu mikserle iyice ezin ve süzgeçten geçirin (domates sosu çorba kıvamında olmalıdır).

İnce doğranmış soğanları yarım fincan yağda pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıyma ilave edin. 5-10 dakika daha pişirin ve domates sosun dörtte birini ilave edip karıştırın. 5-10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ezilmiş bir diş sarmısağı kattıktan sonra yemeğiniz içi hazır olur.

Lazanyaları bol kaynar suda 2-4 dakika arası, yumuşayana kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün (tamamen pişirilmeyin). Bir fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. Her lazanya yaprağının içine biraz iç koyarak 2,5-3 cm çapında sarıp tepsiye yerleştirin (18 adet sarılmış kanaloni yapacaksınız). Kanalonilerin üzerine domates sosun hepsi dökün ve üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Orta ısıdaki fırına vererek 30-35 dakika, üstü kızarana kadar pişirin. Her tabağa üç adet kanaloni koyarak, üzerine sosundan döküp sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: