.

23 Mart 2008 Pazar

Италиянска кухня-Italya mutfaga


Cappucino’lu Kalpler


6
kişilik


30 dakika

İtalya

Malzemeler

1 yemek kaşığı cappucino
1 yumurta
1 yumurta sarısı
125 gr şeker
1 paket vanilya
50 gr parça çikolata
200 gr badem (soyulmuş)
1 yumurta beyazı
60 gr pudra şekeri
Tane kahve

Bir yumurta, yumurta sarısı (bu arada yumurta beyazını saklayın), şeker, cappucino ve çikolata parçalarını bir kaba koyup, hamur haline getirinceye kadar yoğurun. Bademleri iyice dövüp, hamura katın. Ardından hamurun üzerine biraz un serpip, hamuru kaseden çıkarın ve unlanmış bir alanda 1 cm. kalınlığında olacak şekilde yayın. Bu esnada hamurun yapışmaması için sık sık unlayın. Ardınan kalp kalıplarıyla kurabiyeleri oluşturun ve yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 35 dakika kadar pişirin. Pişirme esnasında yumurta beyazına azar azar pudra şekeri katarak iyice çırpın. Kurabiyeler fırından çıkarır çıkmaz bu karışımı üzerlerine eşit oranda sürün ve soğumaya bırakın. Kurabiyeleri kahve taneleri ve çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi