.

15 Mart 2008 Cumartesi

Торта Сахер


Торта Сахер

Оригиналната рецепта на торта Сахер е добре пазена в тайна. Тук Ви представяме рецепта, която е близка до оригинала.

Необходими продукти:
4 яйца
200 г захар
280 г брашно
180 г маргарин
125 мл прясно мляко
1 ванилия
1 шишенце лимонова есенция
1 бакпулвер
150 г шоколад за готвене
200 г мармалад от кайсии
За глазурата:
200 г захар
125 мл вода
150 г шоколад за готвене

Начин на приготвяне:
1. Разтопете шоколада във фурната при 120 градуса. Разбийте белтъците на сняг. В отделен съд смесете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата есенция и маргарина и ги разбийте на пяна; накрая добавете мекия шоколад.
2. В отделен съд смесете брашното с бакпулвера. Прибавете бавно млякото, като разбивате с най-слабата степен на миксера. Внимателно добавете белтъците, така че тестото да остане пухкаво. Изсипете го в намаслена форма за торта с диаметър 22 – 24 см и печете 45 – 50 минути при температура 170 – 180 градуса.
3. Разделете изстиналата торта на две части. Затоплете леко мармалада и намажете добре двете части, съединете ги и намажете тортата и отстрани.
4. За да приготвите глазурата, оставете водата и захарта да заврат; разтопете шоколада на водна баня и го добавете при непрекъснато бъркане. Излейте топлата глазура върху тортата и я оставете да изстине и да се втърди.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi