.

23 Mart 2008 Pazar

bulgar mutfagi

Etli Pilav Tarifi
Malzemeler

* 5 çorba kaşığı rende beyaz peynir
* 300 gr. pirinç
* Tuz
* 500 gr. et suyu
* 1 çorba kaşığı kırmızı biber
* 300 gr.Kuzu Kuşbaşı
* 200 gr.Kuru Soğan
* 100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı


Tarif Bilgileri
Kategori: Bulgar Mutfağı
Puanı: 4
Tarifi Yazdır

Yapılışı

Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene
kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber
ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün
ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak
pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın.
Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi