23 Mart 2008 Pazar

Италиянска кухня-Italya mutfaga


Cappucino’lu Kalpler


6
kişilik


30 dakika

İtalya

Malzemeler

1 yemek kaşığı cappucino
1 yumurta
1 yumurta sarısı
125 gr şeker
1 paket vanilya
50 gr parça çikolata
200 gr badem (soyulmuş)
1 yumurta beyazı
60 gr pudra şekeri
Tane kahve

Bir yumurta, yumurta sarısı (bu arada yumurta beyazını saklayın), şeker, cappucino ve çikolata parçalarını bir kaba koyup, hamur haline getirinceye kadar yoğurun. Bademleri iyice dövüp, hamura katın. Ardından hamurun üzerine biraz un serpip, hamuru kaseden çıkarın ve unlanmış bir alanda 1 cm. kalınlığında olacak şekilde yayın. Bu esnada hamurun yapışmaması için sık sık unlayın. Ardınan kalp kalıplarıyla kurabiyeleri oluşturun ve yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 35 dakika kadar pişirin. Pişirme esnasında yumurta beyazına azar azar pudra şekeri katarak iyice çırpın. Kurabiyeler fırından çıkarır çıkmaz bu karışımı üzerlerine eşit oranda sürün ve soğumaya bırakın. Kurabiyeleri kahve taneleri ve çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz.

spageti


Makarna - pilav
Bolonyez Soslu Spagetti


8
kişilik


50 dakika

İtalya

Malzemeler

400 gr kıyma
640 gr spagetti
160 gr kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
2 soğan
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber












Soğanı soyup ince ince doğrayın, domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kıydığınız soğanları sıvı yağda pembeleştirin, kıyma ilave edin ve beş dakika kavurun. Domates salçası ve bir çay kaşığı şekeri koyup biraz daha kavurun. İki su bardağı su, tuz ve baharat demetini ilave edin, 25-30 dakika az ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Sarmısakları atın ve tadına bakın.

Makarnayı servise yakın bir zamanda pişirmelisiniz. Bir tencereye 5-6 litre (25 su bardağı) su koyun, tuz ve birkaç damla sıvı yağ ilavesiyle ateşe koyun. Su kaynamaya başlarken spagetti'yi atın ve ara ara karıştırarak 8-10 dakika (kalınlığına ve kalitesine göre) pişirin. Pişip pişmediği tadarak kontrol edebilirsiniz. Makarnanın lapalaşmaması için fazla pişmemesi gerekir. Piştiği zaman, biraz soğuk su ilave edip süzün. Tencerede tereyağını eritin, üzerine süzgeçteki spagetti'yi koyup karıştırın. Bir kenarde kaşar peynirini rendeleyip ayrı bir servis kabına koyun, bolonyez sosla beraber servis edin.

Güllaç (4-6 Kişilik)

Güllaç (4-6 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 paket güllaç
250 gram dövülmüş ceviz
Çeyrek çay bardağı gül suyu


Yemeğin Tarifi
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Турска кухня-Turk mutfaga - Kebab



Gelin Kebabı (4 Kişilik)

Gelin Kebabı (4 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu


Yemeğin Tarifi
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın.
Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.

Турска кухня-Turk mutfaga


Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik tarif tarifi Malzemeler
1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Süsleme için: Kruton Ekmek


Yemeğin Tarifi
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz.