19 Mart 2008 Çarşamba

Kokteyl "Kahve"


Malzeme:
1su bardag sut
1tatli kasigi cozulur kahfe
30ml. likyor"beylis"
1yumurta
3tatli kasigi seker
servis yaparken kulanacagimiz bardak Old fashioned
yapilisi:
Seker ve yumurtayi cirpin'cozulur kahfeyi ekledikten sonra iyice cirpin.Cok ince daha once kaynatiginiz sutu ekleyin ve dikatlice cirpin.birakin iligincaya kadar sogusun .Likyoru eklediktensonra bardaklara paylastirin ve icine 1-2 tane buz koyun
Afiyet olsun

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. прясно мляко (3.2%)
1 ч.л. разтворимо кафе
30 мл ликьор "Бейлис"
1 яйце
3 ч.л. захар
ЧАША
Олд фешънд (Old fashioned) Олд фешънд (Old fashioned)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцето със захарта, добавете разтворимото кафе и разбъркайте много добре. Добавете на тънка струйка предварително кипнатото мляко като внимателно разбърквайте. Оставете да се охлади. Добавете ликьора и разлейте по чашите като добавете 1-2 кубчета лед.

kokteyl



Коктейл GARIBALDI
ПРОДУКТИ
7/10 пресен портокалов сок
3/10 Bitter Campari
резен червен портокал (tarocco blood orange)
Коктейла е наречен на името на италианския национален герой Джузепе Гарибалди (1807-1882). През май 1860 година, по време на италианската война за независимост, той стъпва на бреговете на Сицилия начело на армия от 1100 човека. Резена червен портокал и червения цвят на кампарито напомнят за отличителния елемент на тяхната униформа – червените ризи.





ПРОДУКТИ
Коктейл BUCK’S FIZZ
6/10 охладено шампанско
4/10 пресен портокалов со
Коктейла е известен още и под името Mimosa. Създаден е през 1921 година от Mr McGarry, барман в лондонския Buck's Club.

15 Mart 2008 Cumartesi


Ubiquitous on brunch menus, this Champagne cocktail is lower in alcohol than most other mixed drinks.
Ingredients:

1 Tbs. triple sec

2 Tbs. fresh orange juice

4 fl. oz. Champagne or sparkling wine

1 orange wheel for garnish (optional)
Directions:

Pour the triple sec, orange juice and Champagne into a Champagne flute. Stir briefly. Add the orange wheel. Serves 1.

Adapted from Williams-Sonoma Guides, The Bar Guide, by Ray Foley (Time-Life Books, 1999).


Acetaia Malpighi Tradionale Vinegar

Prepare yourself for an extraordinary taste experience. Malpighi Tradizionale represents a supreme achievement in the art of balsamic vinegar making. This highly-rated balsamic is barrel aged for 12 years, producing an elixir with a dense, syrup-like consistency, complex aroma and intensely rich flavor. So concentrated and precious, it's best used sparingly and reserved for special tasting—sampled with cheeses, sprinkled on berries, drizzled over grilled foods or rich pasta dishes. Made by the family-owned Acetaia Malpighi, it qualifies as a true aceto balsamico tradizionale, aged according to ancient methods and certified by the Consortium of Modena. This is an exceptional gift for friends who appreciate the finest in foods. 3.38 fl. oz.

Торта Сахер


Торта Сахер

Оригиналната рецепта на торта Сахер е добре пазена в тайна. Тук Ви представяме рецепта, която е близка до оригинала.

Необходими продукти:
4 яйца
200 г захар
280 г брашно
180 г маргарин
125 мл прясно мляко
1 ванилия
1 шишенце лимонова есенция
1 бакпулвер
150 г шоколад за готвене
200 г мармалад от кайсии
За глазурата:
200 г захар
125 мл вода
150 г шоколад за готвене

Начин на приготвяне:
1. Разтопете шоколада във фурната при 120 градуса. Разбийте белтъците на сняг. В отделен съд смесете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата есенция и маргарина и ги разбийте на пяна; накрая добавете мекия шоколад.
2. В отделен съд смесете брашното с бакпулвера. Прибавете бавно млякото, като разбивате с най-слабата степен на миксера. Внимателно добавете белтъците, така че тестото да остане пухкаво. Изсипете го в намаслена форма за торта с диаметър 22 – 24 см и печете 45 – 50 минути при температура 170 – 180 градуса.
3. Разделете изстиналата торта на две части. Затоплете леко мармалада и намажете добре двете части, съединете ги и намажете тортата и отстрани.
4. За да приготвите глазурата, оставете водата и захарта да заврат; разтопете шоколада на водна баня и го добавете при непрекъснато бъркане. Излейте топлата глазура върху тортата и я оставете да изстине и да се втърди.