4 Haziran 2010 Cuma

Сушени кайсии и краставици в борбата с бръчките

Всичко в кухнята трябва да е в услуга не само на пълния ни стомах, но и на пълната ни красота. Затова да погледнем в шкафове и буркани.
Днес ви предлагам да използваме пресните краставици в борбата с мимическите бръчки в околоочния контур и да извлечем максимална полза от витамините и водата, които се съдържат в краставиците. Може би повечето от вас знаят тази пословична рецепта – кръгчета краставици наредени по лицето ви. Е, салата за стомаха – салата за лицето. Не звучи чак толкова лошо.
Някои от нас практикуват обтриване на лицето с обелките от краставица. Други рендосват краставицата и я слагат в марля. Всеки има своя начин за домашни маски.
Важното е да се сещаме за тях и да ги практикуваме.
Ако пък в някой буркан са ни останали от зимните запаси от сушени кайсии, можем да ги въвлечем в борбата с бръчките. Накисваме ги във вода за няколко часа и след това ги нареждаме около очите. Те възвръщат еластичността на кожата и заличават малките мимически бръчици.
Ако тези и други подобни домашни рецепти не ни харесват, знаем третия и най-лесен начин – беж в аптеката за околоочни кремчета.
* * *

Hiç yorum yok: