.

4 Haziran 2010 Cuma

Домашна пролетна маска за косаИдва пролетта и всичко разцъфтява и избуява. На този фон е тъжно нашата коса да е без блясък, изтощена и изтънена. Какво да направим?
Задължително трябва да я подхраним – отвътре и отвън с витамини. Влизайки в аптеката можем да намерим подходящи продукти за тази цел, но ако искаме да заздравим косата си сами у дома може да се доверим на старата изпитана домашна маска.
Ето и нашата рецепта за домашна пролетна маска:
1 жълтък
1 суп. лъжица алкохол /ракия, водка... каквото имаме/
1 лъж. мас /бадемово или рициново масло/
1 суп. лъжица сок от лук
1 суп. лъж. течен мед
Продуктите се смесват и със сместа намазваме хубаво корените на косата, след което покриваме главата с найлон и кърпа. Престояваме така половин–един час и измиваме косата.
За по-добър резултат трябва да повторим процедурата поне 3 пъти през седмицата. Но трябва да имаме предвид, че ако планираме да излизаме не е особено подходящо да миришем на лук.
Ако имате проблеми с косопад, вместо лук може да използвате чесън и може да разчитате косата ви отново да бъде здрава и гъста.
А за да блести на пролетното слънце е добре да свикнем да я поливаме с билкова отвара, след като сме я измили с шампоан.
реклама
В зависимост от цвета на косата може да използваме за светли коси отвара от липа и лайка, а за по-тъмни отвара от шипка и стар лук.
През пролетта не бива да пропускаме да подхраним косата си и с отвара от млада коприва, докато приготвяме вкусна копривена каша или салата от коприва.
Така колкото повече разцъфва пролетта, толкова повече ще разцъфва и нашата красота, а с нея и желанието ни за живот, разходки и любов.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi