15 Ekim 2009 Perşembe

Sütlü nuriye tarifi


,sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır,
Hafif bir ve yapımı kolay bir tatlıya ne dersiniz işte size seveceğiniz bir seçenek; sütlü nuriye tatlısı,sütlü tatlı tarifi. Malzemeler çok basit ve yapımı çok kolay. Şimdiden afiyet olsun..


Malzemeleri:

Baklava yufkası
-Tereyağı 250 gr.
-Ceviz içi 8 ç. kaşığı
-2 Bardak toz şeker
-2 Bardak süt

Yapılışı:

Bir tencereye iki bardak süt, iki bardak toz şeker koyun ve tencereyi kaynamaya bırakın. Bir tavaya 250 gr. tereyağı koyup, yağı eritin. Yağ erirken bir fırın tepsisini bir fırça yardımıyla tereyağı ile yağlayın.800 gr. lık bir paket hazır baklava yufkasını tezgahın üzerine yayın. Yağladığınız tepsiyi ters çevirerek yufkanın ortasına koyunve hamuru tepsisinin kenarlarından kesin. Kestiğiniz parçayı kenara ayırıp kalan hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin.

Tepsinin altını kestiğiniz hamur parçalarıyla eşit kalınlıkta gelişigüzel bir şekilde döşeyin. Yaklaşık iki sıra halinde döşediğiniz hamur parçalarını n üzerine erittiğiniz yağdan 3 çorba kaşığı kadar gezdirerek dökün. üzerini kalan yufka parçaları ile kapatın ve yufkaları döşeyerek bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. son katın üzerine 8 ç. kaşığı ceviz içini yayın üzerine yuvarlak olarak kestiğiniz yufkaları koyup elinizle bastırın. tereyağını üstüne dökün. yufkaları tercih ettiğiniz büyüklükte dilimlere kesip karelere ayırın. tepsiyi 180 derecede yaklaşık 35-40 dak fırında pişirin. üzeri kızaran tatlınızı fırından alıp şerbeti bir kepçeyle tepsinin üzerinde gezdirerek dökün. Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır.

Hiç yorum yok: