6 Kasım 2010 Cumartesi

Badem yağlı kırışıklık kremi tarifi:




Malzemeler:
• 1 çorba kaşığı demlenmiş kara kafes otu yaprağı

• 1 çorba kaşığı lanolin

• 2 çorba kaşığı tatlı badem yağı

• 2 tatlı kaşığı su

• 2 tatlı kaşığı balık yağı

Uygulama: Lanolin ve badem yağını benmari usulu ile eritin. Üstüne 2 tatlı kaşığı su ilave edin ve soğuyana kadar bekleyin. Kara kafes otu yapraklarını demlemek için yaprakların üzerine kaynamış su döktükten sonra 5 dk bekleyin. Balık yağı ve 1 çorba kaşığı demlenmiş kara kafes otu yaprağını karıştırın.

Karışımı yüzünüze yavaşça uygulayın ve 5-10 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Zengin nemlendirici, cildinizin su tutma kapasitesini artırarak kırışıklıkları düzeltecektir.

Göz çevresindeki kırışıklıklara karşı maske:




Göz çevresindeki kırışıklıklara karşı maske:

Malzemeler:

1 çay kaşığı arısütü
2 damla kayısı çekirdeği yağı
1 damla buğday özü yağı
1 adet e vitamini kapsülü

Uygulama: E vitamini kapsülünü kırarak içindekini diğer malzemelerle karıştırıp her gece göz çevrenize uygulayın.

devamını oku: Suna Dumankaya göz çevresindeki kırışıklıklar için maske-mucize iksirler http://mucizeiksirler.blogspot.com/2009/12/suna-dumankaya-goz-cevresindeki.html#ixzz14UwSek1M

Kırışıklık maskesi ve gece kremi




Malzemeler :
* 1/4 avakado
* 1/4 limon suyu
* Bir tatlı kaşığı bal

Yapılışı : Malzemeleri karıştırıp, yüzünüze ve dekoltenize sürün. 30 dakika bekledikten sonra ovup dairesel hareketler yaparak çıkartın. Yüzünüzü yıkamadan uyuyun. Çünkü bu karışım iyi bir gece kremi yerine de geçer.

devamını oku: Kırışıklık için gece kremi-mucize iksirler http://mucizeiksirler.blogspot.com/2010/04/kirisiklik-icin-gece-kremi.html#ixzz14UxLt8L9

Zayıflatan Pilav

Zayıflatan Pilav

Show Tv’de yayınlanan Seda Sayan’ın sunduğu Sabahın Sedası programında Aktarlar derneği başkanı Ayhan Ercan Zayıflatan Pilavın tarifini açıkladı.

Zayıflatan Pilav tarifi

Malzemeler:

Yulaf ezmesi
Sivribiber
Sebze kurusu
Soğan
Biber salçası
Zeytinyağı
Karabiber
Pulbiber
Himalaya tuzu

Hazırlanışı: Zayıflatan pilav aynı bulgur pilavı gibi yapılır. Önce yulaf ezmesini soğuk suda iyice yıkayarak nişastasının akmasını sağlayın. ve süzün.

Pilav tenceresinde soğanı, biberi, salçayı, sebze kurusunu zeytinyağı ile kavurduktan sonra yulaf ezmesini ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra az kaynar su ekleyin. Az su eklendiğinde pilav gibi tane tane olur. Su miktarını artırarak lapa gibi de yapabilirsiniz.

8 dakika demlendirdikten sonra baharatlarını ve himalaya tuzunu ekleyin. Afiyet olsun.